flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Реєстрація юридичної особи у ЄСІТС

07 жовтня 2021, 15:42
Починаючи з версії 2.7.0. підсистеми Електронний суд (далі - ЕС) внесено зміни до механізму реєстрації, авторизації та функціонування кабінету юридичної особи.

Інтеграція обміну даними з https://usr.minjust.gov.ua/content/home Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (далі – ЄДР) значно спрощує для керівників підприємств/установ процес взаємодії з підсистемою ЕС за рахунок уніфікації кабінету фізичної та юридичної особи.

Деталі оновлення:

  1. Авторизацію в кабінеті юридичної особи за допомогою ключа-печатки буде заборонено. Натомість вхід відбуватиметься з використанням КЕП представника підприємства/установи (керівника).
  2. Кабінет фізичної особи керівника та юридичної особи буде об’єднано. Перемикач кабінету фізичної особи/юридичної особи буде доступний в правому верхньому куті (профіль користувача).
  3. Право передоручення буде доступно лише керівнику підприємства/установи та представнику, що отримав довіреність з такими правами від керівника підприємства/установи (перший представник).
  4. Формування та направлення заяв/клопотань тепер можливе з кабінету юридичної особи. На заяву/клопотання та додатки буде накладено КЕП керівника підприємства/установи. До списку додатків автоматично буде додано витяг з ЄДР, завірений системним КЕП.

В оновленій версії повноваження керівника підприємства/установи будуть автоматично перевірятися за ЄДР для активації кабінету юридичної особи та при авторизації.

Вхід буде здійснюватися до кабінету, в який Ви заходили останнього разу. Перехід між кабінетами здійснюється через профіль користувача. Якщо ви зареєстрований користувач ЕС та маєте кабінет юридичної та фізичної особи.

 

Якщо Ви керівник підприємства/установи та маєте обліковий запис фізичної особи в кабінеті ЕС.

Після вводу ключа та пароля користувачу буде запропоновано зареєструвати кабінет юридичної особи. У разі відмови від реєстрації кабінету юридичної особи буде здійснено вхід до кабінету фізичної особи.

Якщо Ви виконуєте первину реєстрацію в кабінеті ЕС з використанням КЕП керівника підприємства/установи.

Після вводу ключа та пароля користувачу буде запропоновано один з двох варіантів реєстрації, а саме, зареєструвати кабінет фізичної або юридичної особи.

Зверніть увагу! У випадку наявності електронних довіреностей представників підприємства/установи, які було сформовано в кабінеті юридичної особи до виходу вищезазначеного оновлення, керівнику підприємства/установи необхідно повторно сформувати електронні довіреності для представників.
Всі довіреності, сформовані в кабінеті юридичної особи до виходу оновлення, автоматично анульовано 04 жовтня 2021 року.