flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено захід «День відкритих дверей»

04 травня 2018, 13:26

           

            На постійній основі у Городищенському районному суді Черкаської області проводяться дні відкритих дверей для учнів навчальних закладів району.

              Не став винятком i день 3 травня 2018 року, коли до суду завітали учні та викладачі Городищенського економічного ліцею Черкаської області, яких зустріли радо працівники Городищенського районного суду, помічник судді Iнна Нездолій, секретар судових засідань Наталія Шмунь i судовий розпорядник Олександр Лисенко.

                Зустріч носила просвітницький характер.

           У форматі зустрічі спікер суду, суддя Оксана Савенко розповіла учням про організацію роботи суду, прояви протиправної поведінки серед неповнолітніх та судову практику з розгляду справ такої категорії, існування суддівського самоврядування, його ціль та завдання, яке icнyє i у ліцеї в формі Суду Честі Ліцейної Республіки.

             Захід проведено з метою розвитку правничої освіти в Україні, створення позитивного іміджу представників суддівського корпусу серед майбутніх правників, формування у них об'єктивного, неупередженого уявлення про судову систему на основі особистого досвіду.

           3 метою створення умов для формування практичних компетентностей, набуття навичок ведення фахових дискусій i ораторського мистецтва, поглиблення співпраці між судом i навчальним закладом учням було надано судову залу для ділової гри «Суд» за мотивами твору Ольги Кобилянської «Земля». Ліцеїсти вміло та майстерно справилися з рольовими іграми та отримали солодкі гостинці.

            Вкінці зустрічі Оксана Савенко пообіцяла, що i надалі, як представник суддівського самоврядування в Україні, буде підтримувати новації РСУ та використовувати всі комунікативні канали з метою забезпечення довіри громадян до суду, адже працюємо ми всі для людей.

              За повідомленням прес-служби Городищенського районного суду Черкаської області