flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Увага! Зміна реквізитів рахунку по сплаті судового збору з 1 жовтня 2019 року.

09 вересня 2019, 12:21

Національний банк України у 2019 році запровадив міжнародний номер банківського рахунку IBAN, що сприятиме подальшій запланованій модернізації системи електронних платежів Національного банку.

         5 серпня 2019 року набрала чинності постанова Правління Національного банку України від 28 грудня 2018 року № 162 “Про запровадження міжнародного номера банківського рахунку (IBAN) в Україні”.

        З    1 жовтня 2019 року вступають в дію (в перехідному режимі в строк до 31 жовтня 2019 року) рахунки для зарахування податків, зборів та інших доходів до державного та місцевого бюджетів (в т.ч. судового збору) відповідно до стандартів IBAN.

       Повідомляємо Вас, що в зв’язку з прийнятими змінами, реквізити оплати судового збору та реквізити для зарахування інших платежів, що розміщені на веб-сайті суду та на стендах в приміщенні суду, будуть  змінені з  1 жовтня 2019 року.  

       З  1 листопада 2019 року  застосування IBAN стане обов’язковим для клієнтів усіх банків України під час здійснення переказів коштів як у національній, так і в іноземних валютах, у тому числі під час транскордонних переказів. Тобто, всі перекази будуть здійснюватися лише з використанням IBAN. 

        Реквізити рахунків по сплаті судового збору при поданні документів до Городищенського районного суду Черкаської області  з 1 жовтня 2019 року будуть опубліковані на веб-сайті  суду додатково.

Довідково:

     Для України IBAN складається із 29 літерно-цифрових символів: коду країни, контрольного розряду, коду банку та номера рахунку.

     У результаті запровадження IBAN за першими двома літерам одразу можливо розпізнати країну учасника розрахунку (UA - Україна), а за допомогою контрольного розряду – забезпечити уніфіковану перевірку рахунку клієнта на його коректність.

 

 Прес-служба суду