flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Городищенський районний суд відвідали учні Хлистунівського академічного ліцею

11 грудня 2019, 16:29

    11 грудня 2019 року Городищенський районний суд відвідали учні Хлистунівського академічного ліцею Хлистунівської сільської ради Городищенського району Черкаської області в рамках тижня правових знань.

       Керівник апарату Олександр Биченко та заступник керівника апарату, прессекретар суду Віра Дирда провели для учнів оглядову екскурсію приміщеннями суду, розповіли про основне завдання та ключові цінності судової системи в цілому, детально проінформували про структуру та порядок роботи Городищенського районного суду, а також ознайомили присутніх з процедурою формування та впорядкування справ, реєстрацією та  рухом документів, що надходять до суду,  з порядком автоматизованого розподілу справ між суддями,  проведенням судових засідань у режимі відеоконференції та порядком функціонування підсистеми "Електронний суд" у тестовому режимі.

     Після цього учні  в супроводі вчителя історії і правознавства Зоряни Куниці були присутні на розгляді цивільної справи під головуванням судді Леоніда Подороги. Після закінчення екскурсії, учні із задоволенням фотографувались на пам’ять в залі судового засідання.

      Слід відзначити, що проведення таких заходів є важливим каналом комунікації судової влади і громадськості та мають важливе значення не тільки для учнів та студентів, але й для інших громадян, адже підвищують загальний рівень правової культури та обізнаності громадськості регіону з діяльністю Городищенського районного суду, а також загалом підвищують довіру до судової влади. Тому хотілося б, щоб подібні зустрічі організовувалися на постійній основі і це могло б стати доброю традицією.

 Пресслужба суду