flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Городищенський районний суд Черкаської області відвідали учні Валявської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів

19 лютого 2020, 12:26

19 лютого 2020 року Городищенський районний суд Черкаської області відвідали учні Валявської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

Керівник апарату Олександр Биченко та заступник керівника апарату, прессекретар суду Віра Дирда провели для учнів оглядову екскурсію приміщеннями суду, розповіли про основне завдання та ключові цінності судової системи в цілому, детально проінформували про структуру та порядок роботи Городищенського районного суду, а також ознайомили присутніх з процедурою формування та впорядкування справ, реєстрацією та  рухом документів, що надходять до суду,  з порядком автоматизованого розподілу справ між суддями,  проведенням судових засідань у режимі відеоконференції та порядком функціонування підсистеми "Електронний суд" у тестовому режимі.

Після закінчення екскурсії, учні із задоволенням фотографувались на пам’ять в залі судового засідання. Діти покидали приміщення суду сповнені приємних вражень від побаченого та почутого.

Слід відзначити, що проведення таких заходів є важливим каналом комунікації судової влади і громадськості та мають важливе значення не тільки для учнів та студентів, але й для інших громадян, адже підвищують загальний рівень правової культури та обізнаності громадськості регіону з діяльністю Городищенського районного суду, а також загалом підвищують довіру до судової влади. Тому хотілося б, щоб подібні зустрічі організовувалися на постійній основі і це могло б стати доброю традицією.